Calsitherm 1182X688

Calsitherm Indeklimaplader

Ofte stillede spørgsmål

 • Nej det skal du ikke, men du skal forvande pladerne med vand, da de suger rigtig meget. Gør du ikke det, suger de al fugten ud af hæftemørtlen, og så når den ikke at få ordentlig fat og slipper derfor pladen.

  Du skal ikke have vandslangen frem, du kan bruge en kalk-kost. Påfør rigeligt med vand af to omgange, indtil overfladen er mørkegrå. Så er den mættet af vand og klar til montering.

 • Har du husket at forvande, inden du begyndte monteringen, både på pladen og på væggen? Du skal ikke vande med haveslangen, men brug en kalk-kost og smør rigeligt vand på af to omgange. Når pladen er mørkegrå, er den  mættet af vand, så hæftemørtlen ikke tørrer for hurtigt ud.

 • Diffusionsåbent betyder, at materialet er åndbart. Det er en klar fordel, når du arbejder med fugtige rum og vægge, da materialet dermed tillader væggen at ånde og derved komme af med fugten, i stedet for at blive ophobet i  væggen.

 • De mørtelvarianter, der hører med til pladerne, har en helt anden evne til at optage og afgive fugt end andre typer mørtel har. Så det er klart dem, du skal bruge, ellers er der ingen garanti for, at du får den ønskede effekt.

 • Nej, det er ikke nødvendigt. Du laver en større kuldebro, ved at lave større mellemrum imellem pladerne. Du støder dem sammen, så mellemrummet lukkes, og den hæftemørtel, der kommer i mellem på den måde, er helt okay.

 • Ja, det kan du godt, hvis det er mindre opretning. Ved større opretning, kan du bruge vores kalkmørtler til at jævne væggen ud. Dog bør du være omhyggelig med at rette den oprindelige væg op, inden du monterer pladerne,  da resultatet ellers kan være svært at få jævnt og pænt.

 • Ja, der er beregnet rigeligt med hæftemørtel til at sætte pladerne op med, og til at færdigpudse med.

 • Når pudsen er overfladehærdet, fremstår den råhvid. Det er det, man kalder hvidtør. Når den pudsede overflade er hvidtør, kan du herefter male med en diffusionsåben maling. Dog skal du huske at forvande væggen, inden  du maler, så resultatet bliver jævnt og ensartet. Ved at forvande sikrer du dig også, at væggen ikke suger unødvendigt meget maling til sig, på grund af materialet.

 • Der er rigtig stor forskel på hvor tæt en maling er. Når det omhandler fugt, er det enormt vigtigt, at der bruges en maling, der er så diffusionsåben som overhovedet muligt. Vi har to typer maling, der er rigtig gode til pladerne,  nemlig vores Caparol Sylitol Silikat Indemaling inde, og St. Astier kalkmaling.

  Sylitol silikatmalingen er lidt mere vaskbar end kalkmalingen er, så er det et sted hvor der er større slid, vil den være god. Er det derimod et sted,l hvor væggen trækker mange salte ud, så brug kalkmalingen, den kan bedre  håndtere saltene, og er meget nemmere at reparere på.

 • Ja det kan du sagtens gøre. Er det tungere ting, anbefaler vi, at du borer igennem og sætter rawplugs ind i den eksisterende væg bagved, så er du sikker. Men vær opmærksom på, at når du hænger noget op på en våd væg, så   lukker du af for pladens mulighed for at afgive fugten ud i rummet. Den afgiver derfor fugten til det du har sat på væggen.

  Er du i tvivl om væggen vil afgive for meget fugt, kan du stille en glasplade eller lignende op ad væggen i 2 ugers tid. Her vil du kunne se på glasset, om der trækker fugt ud, der kan ødelægge dine ting.

 • Hvis det er muligt, så sæt det på en anden væg, da skabet vil lukke af for pladens mulighed for at afgive fugt til luften. Som et alternativ kan du trække det ud fra væggen, så der kan cirkulere luft bagom skabet og derved fjerne  den afgivne fugt.

 • Ventilatoren er ekstremt vigtig, for at pladen overhovedet virker. Pladen fungerer ved hjælp at varme og ventilation til at fordampe og bortlede fugten fra væggen, så få gang i ventilatoren igen. Så er du også sikker på, at fugten  ikke sætter sig i dine møbler, så de virker fugtige eller bliver jordslåede.

 • Som udgangspunkt behøver du ikke et stort og avanceret ventilationsanlæg, en et-rums-løsning er tilstrækkeligt. Vi anbefaler at installere en Twinfresh Comfo ventilationsløsning. Dette lille anlæg er beregnet til et-rums-ventilation og kommer med integreret fugtsensor, til automatisk betjening. Den er nem at installere og kræver blot en almindelig strømtilslutning.

  Twinfresh Comfo-anlægget kan dække op til 40 m2.

 • Det afhænger meget af, hvad rummet skal bruges til. Er du ved at indrette en vinkælder, har du måske ikke det store behov for reel isolering, men skal kun lige hæve overfladetemperaturen. Er du derimod ved at indrette en  hybel til teenageren, skal du vælge en tykkere plade.

  Dog skal du passe på med at vælge en 100mm plade, hvis væggen er for våd, da den vil være alt for lang tid om at smide fugten. Pladen er ikke isolerende, hvis den står med så meget fugt, så er det bedre at vælge en tyndere  plade, der hurtigere kan afgive fugten.

 • Det lyder for voldsomt til at pladerne kan håndtere det, så der har vi andre løsninger til våde vægge. Hvad den løsning skal være, finder vi ud af sammen, så det er helt den rigtige til jeres projekt. Kontakt os på 5948 9000 eller  info@byggros.com, for en snak om dit projekt.

 • Nej, skimmel skal altid afrenses grundigt, og er det trængt ind i væggen, skal det brækkes ned, og bygges op på ny, inden montage af pladen. Hvis problemet er stort, skal du sørge for at få skimmelsaneret af professionelle. Er  det et mindre skimmelproblem, kan det ofte løses med en flaske Protox Hysan.

 • Der følger altid en montagevejledning med produktet, ellers kan du finde dem under selve produkterne Calsitherm Kalk og Calsitherm Plus. Skulle du stadig være i tvivl, er du velkommen til at kontakte os på 5948 9000 eller  info@byggros.com, så skal vi nok hjælpe dig i mål.

Montagevejledning Uden Tekstboks 900X900

Calsitherm Indeklimaplader - For et sundere indeklima

Her kan du læse mere om vores Calsitherm Indeklimaplader - PLUS og KALK til bygninger før og efter 1960

BG FLUX er din online shop