Lindvedgård A

Calsitherm KALK giver moderne isolering til en fynsk herregård

Når gamle bygninger skal renoveres, er valg af materialer essentielt.

En gammel herregård beliggende smukt og fredfyldt i udkanten af Odense med markerne i baggrunden, er et godt eksempel på en gammel dansk bygning med sjæl, der fortjener renovering med de rigtige materialer.

I Lindved, lidt uden for Odense ligger Lindvedgård. En stor gammel herregård, der kan føre sin historie helt tilbage til 1400-tallet. For at skabe et moderne indre med et godt indeklima og effektiv isolering, trængte det gamle stuehus, opført i bindingsværk, til en gennemgribende renovering.

Der blev gjort mange overvejelser omkring, hvilke isoleringsløsninger og materialer, der skulle benyttes for at skabe det optimale resultat, uden at gå på kompromis med herregårdens oprindelige arkitektoniske udtryk.

 • Når der er tale om gamle og bevaringsværdige bygninger, stilles der nogle helt specielle krav til isoleringsløsningerne. Det handler således ikke om tykkelsen på isoleringen og den laveste pris, men i højere grad om at vælge de korrekte produkter og materialer med de rigtige egenskaber.

  Da Lindvedgård er en gammel bindingsværksbygning, er det vigtigt, at der benyttes en isoleringsløsning, der lader bygningsværket ånde og holder det tørt, samtidig med at murværket kan bevæge sig, uden at der opstår revner og sprækker.

  På Lindvedgård valgte man en indendørs efterisoleringsløsning, Calsitherm KALK, der både isolerer, fugtregulerer og hindrer skimmelvækst. Calsitherm Kalk er en samlet diffusionsåben løsning, der består af Calsitherm isoleringsplader opsat med St. Astier Isochaux kalkmørtel.

  En flot, diffusionsåben løsning

  Man opnår således en ensartet diffusionsåben løsning, der kombinerer isoleringspladens fugtregulerende egenskaber med kalkmørtlens gode vedhæftning, store elasticitet og dampdiffusion.

  Med den færdige isoleringsløsning står Lindvedgård nu som en moderne bygning i gamle klæder, der er klar til et nyt kapitel i sin lange historie.​​​​​​​

 • Calsitherm isoleringsplader er nemme og enkle at skære til og montere alle steder i boligen. Der er ingen fare forbundet med tilskæringen, da isoleringspladerne ikke indeholder nogle farlige kemikalier eller andre skadelige stoffer. Vi anbefaler dog, at der anvendes en støvmaske under tilskæringen af pladerne for at undgå støv.

  Du kan let tilsklære Calsitherm isoleringspladerne med en ganske almindelig fukssvans eller stiksav, og for at få ensartede kanter, anbefaler vi, at kanterne slibes med sandpapir. Til montage anvendes tandspartel, stålbræt og filtse/pudsebræt.

  Til blanding af St. Astier Isochauxmørtlen anvendes en tvangsblander, eller en kraftig boremaskine påsat et piskeris.

  Vi har lavet en enkel og let tilgængelig montagevejledning, der guider dig sikkert igennem opsætning og pudsning af Calsitherm KALK med St. Astier Isochaux hæftemørtel. Du kan se montagevejledningen her.

Løsningen blev Calsitherm KALK

Indeklimapladerne monteres med St. Astier Isochaux kalkmørtel. Denne løsning både isolerer og fugtregulerer boligen, er nem at arbejde med, og arbejder respektfuldt sammen med de oprindelige materialer.

BG FLUX er din online shop