Plantex 900X900 2

Elsker du din have, men hader du at lave havearbejde?

Fiberduge er løsningen, der giver dig den ukrudtsfrie have

Nyder du at sidde på terrassen eller i din ukrudtsfri have?

Hader du at ligge på knæ og fjerne ukrudt fra havebede, indkørsler, mellem dine grøntsager og i fugerne på terrassen?

Så skal du benytte en fiberdug i din have - den forhindrer ukrudt i at vokse og trives.

Det meget omskiftelige danske vejr med skiftende temperaturer, regn og sol giver havens blomster og planter gode betingelser for at trives og blomstre. Men desværre betyder forholdene også, at ukrudt ligeledes trives i de gode vækstbetingelser.

Men, når du benytter en fiberdug, slipper du for store dele af det ukrudt, der normalt pibler frem ved første tegn på varme og forår, og du kan i stedet nyde solens stråler.

Ukrudt – den største trussel mod en flot og funktionel have

Ukrudt ødelægger tit fornøjelsen ved at opholde sig i haven. I stedet for en dejlig prydhave med dekorative velholdte bede eller en flot køkkenhave, har du pludselig et vildnæs af mælkebøtter, skvalderkål og padderokker. I særligt slemme tilfælde, kan ukrudt forskyde fliserne på terrasser, havegange og indkørsler.

Derfor er det enhver haveejers kedelige opgave at fjerne ukrudt i haven, indkørslen eller terrassen. Man tænk nu, hvis du helt kunne blive fri for det sure arbejde med at fjerne ukrudt? Det kan blive virkeligheden, når du bruger fiberduge i din have.

 • Fiberduge benyttes typisk, når du skal anlægge bede, urtehaver, terrasser og indkørsler, for at holde ukrudt fra at vokse op mellem blomster, planter, grøntsager, sten og fliser. Men en fiberdug er så fleksibel, at den har et væld af andre anvendelsesmuligheder i den moderne have.

  En fiberdug kan nemt tilpasses de aktuelle forhold i din have, og takket være den unikke struktur, tillader en fiberdug både luft, vand og flydende gødning at trænge igennem dugen ned til planternes rødder. Fiberdugens lystæthed forhindrer desuden ukrudtet i at optage den livsnødvendige næring fra solen.

  På trods at den effektive ukrudtsbekæmpelse tillader dugen stadig jorden at ånde, og giver dermed de ønskede planter optimale vækstbetingelser. Fiberdugen holder samtidig på jordens fugtighed og de vigtige næringsstoffer, og dugen forhindrer ligeledes at jorden vaskes bort ved kraftige regnskyl og skybrud.

 • Fiberduge er meget fleksible, og nemme at håndtere og udlægge. Vi tilbyder en lang række forskellige fiberduge, der hver har forskellige egenskaber og anvendelsesområder. Du kan bl.a. bruge fiberduge som underlag til bunddække, som beskyttelse mod ukrudt i køkkenhaver og blomsterbede, samt under terasser, for at forhindre, at ukrudt dukker op mellem brædder eller fliser.

  Fiberdugen tilpasses nemt med en saks eller hobbykniv til de ofte meget forskellige forhold i haven. Det er nemt og enkelt at skære, klippe, sy, klamme og klæbe i dugene, således at du får præcis den form, som passer perfekt på udlægningsområdet.

  Når du har lagt fiberdugen ud, kan du nemt klippe hul i dugen og plante de ønskede blomster og planter direkte i den underliggende jord. Dog er det vigtigt, at hullet i dugen bliver så lille som muligt, da ukrudt ellers hurtigt vil finde vej gennem åbningerne i fiberdugen. Du behøver ikke at lave ekstra huller i dugen til at vande planterne, da vand og næring nemt siver gennem fiberdugen.

 • Når du skal etablere bunddække af f.eks. barkflis, granitskærver, bark eller pyntesten i din have, gør en fiberdug bunddækket endnu mere effektivt. Fiberdugen adskiller jorden fra dæklaget, samtidig med at den forhindrer nedefra kommende ukrudt i at spire.

  Ved at anvende en ukrudtsdug under bark, flis eller skærver, kan dæklaget reduceres til kun 5 cm, og dugen forlænger desuden levetiden på bark og flis ved at holde det adskilt fra jorden.

  Når fiberdugen dækkes med 5 cm flis eller andet dækmateriale, kan en typisk fiberdug holde i mere end 20 år.

 • Vi tilbyder en lang række fiberduge, der har forskellige egenskaber og kvalitet. Du kan derfor altid finde den dug, der er mest velegnet til dit projekt.

  Handler det om ukrudtsbekæmpelse i haven, er det vigtigt, at fiberdugen er UV-beskyttet. For selv om man typisk dækker dugen med flis, skærver eller andet bunddække, vil der næsten altid opstå huller i bunddækket, og dugen vil blive udsat for sollys, der forringer ikke-UV-beskyttede duges levetid.

  Det er ligeledes hensigtsmæssigt at vælge en fiberdug, der er termisk behandlet, da den har den højeste modstandskraft mod ukrudt. En del ukrudt, som f.eks. kvikgræs og padderokke har meget spidse spirer, og hvis fiberdugen ikke er tæt og kraftig, er planterne stærke nok til at gennembryde den.

  Har du spørgsmål til fiberduge, er du velkommen til at kontakte vores tekniske konsulenter, der selvfølgelig er behjælpelige med at finde den optimale fiberdug til dit projekt. Du kan kontakte os på 7020 2200 eller info@bgflux.com.

Plantex 900X900 2

Fiberdugens specielle struktur tillader næringsstoffer som luft, vand og flydende gødning at sive gennem dugen, mens fiberdugens lystæthed forhindrer ukrudtet i at optage næring fra sollyset.

Plantex Patio Belaegningsdug 900X900px 2

Fiberduge kan benyttes som underlag til bunddække, som beskyttelse med ukrudt i køkkenhaver og blomsterbede, samt under terrasser, for at forhindre at ukrudt vokser op mellem brædder eller fliser.

Plantex Patio Belaegningsdug 900X900px 3

En fiberdug adskiller bunddækket fra jorden og forlænger således bunddækkets levetid, samtidig med at dugen forhindrer ukrudt i at spire og arbejde sig op gennem bunddækket.

Plantex Patio Belaegningsdug 900X900px

Fiberdugen tilpasses nemt med en saks eller hobbykniv, så du kan plante blomster direkte i jorden.

BG FLUX er din online shop