Gardening G478b32c7e 1920

Elsker du haven, men hader havearbejde?

Ukrudtsduge er løsningen!

Vil du hellere sidde på terrassen og nyde synet af en ukrudtsfri have, end ligge på knæ og fjerne ukrudt fra havebede, indkørsler, mellem dine grøntsager og i fugerne på terrassen? Det kan du, når du benytter ukrudtsduge og fiberduge i din have!

Det meget omskiftelige danske vejr med skiftende temperaturer, sol og regn giver havens blomster og planter de optimale betingelser for at trives og blomstre. Men desværre betyder de gode forhold også, at ukrudt ligeledes har gode vækstbetingelser, og derfor skyder op overalt.

Men, når du benytter en ukrudtsdug eller fiberdug, slipper du for store dele af det ukrudt, der normalt pibler frem ved første tegn på varme og forår, og du kan i stedet nyde solens stråler.

Ukrudt – den største trussel mod en flot og funktionel have

Ukrudt ødelægger tit fornøjelsen ved at opholde sig i haven. I stedet for en dejlig prydhave, flotte bede eller en produktiv køkkenhave, har man pludselig et vildnæs af mælkebøtter, skvalderkål og padderokker. I særligt slemme tilfælde, kan ukrudt forskyde fliserne på terrasser, havegange og indkørsler.

Derfor er det enhver haveejers sure pligt at fjerne ukrudt. Man hvad nu, hvis der var meget lidt eller slet intet ukrudt at fjerne? Det kan blive virkeligheden, når du bruger ukrudtsduge i din have.

Ukrudtsdugen er løsningen i den moderne have

Ukrudtsduge og fiberduge benyttes typisk, når der anlægges bede, terrasser og indkørsler, for at holde ukrudt fra at vokse op mellem stenene eller fliserne. Men den fleksible ukrudtsdug har også et væld af andre anvendelsesmuligheder i den moderne have. Ukrudtsduge og fiberduge tilpasses nemt de ønskede forhold, og takket være den unikke struktur tillader dugen både luft, vand og flydende gødning at trænge igennem og ned til planternes rødder. Dugens lystæthed hæmmer desuden effektivt ukrudtet i at optage næring fra sollyset.

På trods af den effektive ukrudtsbekæmpelse, tillader dugen stadig jorden at ånde, og giver dermed de ønskede planter optimale vækstbetingelser. Ukrudtsdugen holder på jordens fugtighed og næringsstoffer, og dugen hindrer ligeledes udvaskning og erosion ved kraftige regnskyl og skybrud.

 • Ukrudtsduge er meget fleksible og nemme at håndtere og udlægge, da de ikke vejer ret meget. Der findes en lang række forskellige typer ukrudtsduge, der hver har forskellige egenskaber og anvendelsesområder. Derfor kan du benytte en ukrudtsdug eller fiberdug som underlag til bunddække, som beskyttelse mod ukrudt i køkkenhaver og blomsterbede, samt under terrasser for at forhindre, at ukrudt titter om mellem brædder eller fliser.

  Ukrudtsdugen tilpasses nemt med en hobbykniv eller en saks til de ofte meget forskellige forhold på anvendelsesstedet. Det er nemt og enkelt at skære, klippe, sy, klamme og klæbe i dugene, således at du får præcis den størrelse, som passer perfekt på udlægningsområdet.

  Hvis du vil have blomster og planter i det beskyttede område, kan du nemt klippe hul i dugen og plante blomsterne direkte i den underliggende jord. Dog er det vigtigt, at hullet i dugen bliver så lille som muligt, ellers vil ukrudtet hurtigt finde vej gennem åbningerne i ukrudtsdugen eller fiberdugen. Du behøver ikke at lave ekstra huller i dugen til at vande planterne, da vand og næring nemt siver gennem ukrudtsdugen.

 • Når du skal etablere bunddække af f.eks. barkflis, granitskærver, bark eller pyntesten i din have, gør en ukrudtsdug bunddækket endnu mere effektivt. Ukrudtsdugen eller fiberdugen adskiller jorden fra dæklaget, samtidig med at den forhindrer nedefra-kommende ukrudt i at spire.

  Ved at anvende en ukrudtsdug under bark, flis eller skærver kan dæklaget reduceres til kun 5 cm, og dugen forlænger desuden levetiden på bark og flis ved at holde det adskilt fra jorden.

  Når ukrudtsdugen eller fiberdugen dækkes med 5 cm flis eller andet dækmateriale, kan en typisk ukrudtsdug holde i mere end 20 år.

 • Vi tilbyder en lang række ukrudtsduge eller fiberduge, der har forskellige egenskaber og kvalitet. Du kan derfor altid finde den dug, der er mest velegnet til dit projekt.

  Handler det om ukrudtsbekæmpelse i haven, er det vigtigt, at ukrudtsdugen er UV-beskyttet. For selv om man typisk dækker dugen med flis, skærver eller andet bunddække, vil der næsten altid opstå huller i belægningen, og dugen vil blive udsat for sollys, der forringer ikke-UV-beskyttede duges levetid.

  Det er ligeledes hensigtsmæssigt at vælge en ukrudtsdug, der er termisk behandlet, da den har den højeste modstandskraft mod ukrudt. En del ukrudt, som f.eks. kvikgræs og padderokke har meget spidse spirer, og hvis ukrudtsdugen ikke er tæt og kraftig, er planterne stærke nok til at gennembryde dugen.

Plantex Gold 1182X688px

Har du spørgsmål til ukrudtsduge?

Så er du velkommen til at kontakte vores tekniske konsulenter, der selvfølgelig er behjælpelige med at finde den optimale ukrudtsdug til dit projekt.

Du kan kontakte os på 7020 2200 eller info@bgflux.com.

Plantexweedmax 900X900 3
Plantex Premium

Nem vedligeholdelse og ingen kemikalier i haven med Plantex Premium Weedmax havedug til blomsterbede, gangarealer og stensætninger

Plantex Gold 900X900 9
Plantex Gold

Plantex Gold ukrudtsdugen tilbyder den optimale løsning uden afdækning, og forhindrer samtidig erosion forårsaget af regn.

Bioweedstop Ukrudtsdug 900X900px 1
BioWeedStop

Ukrudtsdugen er 100 % komposterbar, og BioWeedStop-dugen beskytter effektivt mod ukrudt og erosion på stejle skråninger og i plantebede

Covermax
CoverMax fiberdug

Fiberdugen er ideel til udlægning på skråninger, i jordbær- eller grønsagsbede, hvor planterne ligger direkte på jorden, da fiberdugen lader vand og gødning passere.

Plantatex
Plantatex fiberdug

Ukrudtsdugen er 100 % komposterbar, og BioWeedStop-dugen beskytter effektivt mod ukrudt og erosion på stejle skråninger og i plantebede

Stålspyd
Plantex Stålspyd

Plantex stålspyd anvendes til fastgørelse af ukrudtsduge i din have. Med Plantex stålspyd sikrer du nem, hurtig og effektiv fastgørelse af din ukrudtsdug

BG FLUX er din online shop